Sådan vælger du den rigtige cykelsko

Når du skal ud og investere i et nyt sæt cykelsko, gælder det om at se på mere end farve og størrelse. Noget at det, du skal tænke på, når du skal have et nyt sæt cykelsko, er, at de gerne skulle have en lang levetid og holdbarhed, da de forhåbentlig skal bruges tit og ofte. Derfor bør du tænke på cykelskoens stivhed, vægt og komfort. Desuden skal du skrive dig bag øret, hvilken slags cykelsko du har brug for, da cykelsko er specialbyggede til hver deres enkelte cykelkategori.

cykelsko
Hvis vi lægger ud med sålen i cykelskoen, kan denne laves i to forskellige materialer, plast eller carbon. En carbonsål er meget stiv og vejer ikke så meget, hvilket gør, at sålen bedre absorberer energien fra din fod, hvilket betyder, at du kan cykle hurtigere. Dog er en stiv sål ikke så komfortabel for din fod. En sål lavet plast er derimod meget blød og komfortabel for din fod, men denne vejer lidt mere end en carbonsål. En blød sål til ens cykelsko absorberer dog ikke energien fra din fod så godt, som en carbonsål gør, og dette betyder, at du måske vil cykle en smule langsommere.

Noget, som der også er vigtigt for en cykelsko, er, hvor tæt den sidder til din fod. En cykelsko med velcroluk vil give dig en god komfort og muligheden for hurtigt at få skoen af og på. Dog vil cykelskoen ikke sidde så godt fast med velcro, som den vil med et spænde, der låser skoen fast omkring foden, og den kan derfor til tider føles lidt ukomfortabel. Mange cykelryttere vælger derfor at kombinere velcro- og spændeluk, som giver dem en god komfort, og sørger for, at foden kan blive spændt ordentlig fast til cykelskoen, så den derved ikke rutsjer rundt, og der går energi tabt. Ulempen ved denne kombination er dog, at det tager længere tid at åbne og lukke skoen og få skoen af og på.

Angående størrelse så vil du i det fleste tilfælde skulle bruge den samme størrelse cykelsko, som de sko du går i til dagligt. Derfor behøver du ikke være bange for at købe dine cykelsko online. Hvis uheldet skulle være ude, og de ikke passer, har du ifølge dansk lovgivning 14 dages fuld returret ved køb hos en webshop. En webshop som varmt kan anbefales, er Løbeshop.dk. Selvom navnet antyder, at det er en butik for løbere, har Løbeshop.dk ligeledes et bredt produktsortiment inden for triatlon-, cykel- og fitness-udstyr, som kan leveres direkte til din hoveddør.


Udgivet

i

af

Tags: