Hvilken e-cigaret skal jeg vælge?

Lige som der findes et hav af forskellige typer cigaretter, findes der også forskellige typer e-cigaretter. De fås i mange forskellige priser, størrelser og med forskellig funktionalitet. Ønsker du at skifte din cigaret ud med en elektronisk cigaret kan det måske være lidt svært at finde den e-cigaret, der passer til dig.

Den første smøg fik du måske af en ven
Som ryger kan du sikkert huske tilbage til den gang, du startede med at ryge. Du fik måske en smøg af en af dine venner første gang, at du røg. Måske gik du en dag forbi en ryger, der lige tændte en cigaret, og du blev fanget af lige præcis den cigarets røg og duft. Du har måske prøvet mange forskellige cigaretter og er endt med at holde fast i et bestemt mærke. Det kan nemt blive lidt af den samme oplevelse eller proces med e-cigaretter. Hør evt. hvad andre har fundet ud af, og læs hvad der står skrevet ved de forskellige modeller. Der står ofte de oplysninger, du skal bruge for at vide, om det er en model, som kan være rigtig for dig.

Tænk på dit behov og vælg en god kvalitet
Når du skal vælge en e-cigaret, skal du først og fremmest tænke på dit behov. Hvor meget ryger du nu – og hvor meget ønsker du at ryge? Det kan være svært at vælge den rigtige model fra start, men her har du flere overordnede spørgsmål, som du bør tage stilling til, inden du vælger din første e-cigaret:

1. Nem – skal det være en engangs-e-cigaret?
2. Lille – skal det være en todelt e-cigaret?
3. Kendt – skal det være en e-cigaret i 2 eller flere dele?
4. Kvalitet – ønsker du en høj kvalitet og lang holdbarhed?
5. Pris – hvor meget må din e-cigaret inkl. tilbehør koste? Hvad er dit budget?
6. Design – skal e-cigaretten ligne en almindelig cigaret, have et større batteri eller særlige funktioner?
7. Tilbehør – er det vigtigt, at du kan købe og bruge særligt udstyr til din e-cigaret?

Når du har nogenlunde styr på, hvad du vil, bør du som nybegynder i dampverdenen vælge en e-cigaret af god kvalitet, så du ikke løber ind i for mange uheldige oplevelser. Vægter du kvalitet meget højt, skal du slet ikke kigge på billige e-cigaretter.

Små og store e-cigaretter
Der er stor forskel på priserne på e-cigaretter og rigtig mange modeller. Der findes modeller, som har et nummer og modeller, der har et navn. Nogle ligner en rigtig cigaret, de er små, hvilket betyder, at de har et lille batteri og en relativ kort holdbarhed. Andre ligner ikke en rigtig cigaret, de har et større batteri og plads til mere e-juice.

Nogle ligner slet ikke en rigtig cigaret. De er meget større, har et stort batteri og plads til meget e-juice. Dit valg skal afhænge af dit forbrug og øvrige ønsker, som fx kan handle om udseende og funktionalitet. Tjek også om e-cigaretterne er kendte, og om de er testede og baseret på den nyeste teknologi.

Læs også artiklen Hvilken e-cigaret skal jeg vælge?


Udgivet

i

af

Tags: